Telepített gázérzékelők

Telepített gázérzékelők – mit érdemes tudni róluk?

A gázérzékelő rendszerek elsődleges feladata a robbanásveszélyes anyagok, a zárt, illetve a nyitott technológiai folyamatok ellenőrzése, kül-és beltérben egyaránt. A telepített gázérzékelők akár veszélyes koncentráció esetén is képesek a szükséges beavatkozások vezérlésére az adott felhasználási területeken, valamint a mért koncentrációk kijelzésére, és az üzemi dolgozók figyelmeztetésére.

A gázszivárgásból vagy az egyéb nem megfelelő működésből bekövetkező koncentrációváltozás időben történő jelzése akár életet is menthet, valamint megelőzheti a vagyontárgyak veszteségét is. Ezen felül a technológiai berendezések károsodását is megelőzi, ennek köszönhetően a biztonságon kívül az üzemeltetési és a beruházási költségeket is jelentős mértékben csökkenti.

A technika rohamos fejlődését követve, a telepített gázérzékelők is hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évek során. Ma már nagyon gyakran előfordulnak a mikroprocesszorral vezérelt intelligens készülékek. Ezek tudása és képességei megfelelnek a kor magas elvárásainak, és maximális biztonságot nyújtanak. Ráadásul teljes mértékben személyre szabhatóak, ennek köszönhetően az egyedi igényeknek megfelelően történik a programozásuk. A segítségükkel az események könnyedén és egyszerűen visszakövethetőek, és címezhetőek is.

Robbanásbiztos kivitelű telepített gázérzékelők

A legnagyobb védelmet a robbanásbiztos kivitelű telepített gázérzékelők tudják nyújtani. Ezek gyorsan és hatékonyan képesek érzékelni, majd jelezni is a robbanásveszélyes, vagy mérgező gázokat és gőzöket. Ezáltal nem csupán az élet-és vagyonvédelmi szerepük jelentős, de a környezetünket is nagy mértékben védik. Egy robbanás során ugyanis nagy mennyiségű káros anyag juthat a levegőbe, amely akár tartós egészségügyi problémákkal is járhat.

Nem robbanásbiztos kivitelű telepített gázérzékelők

Amennyiben egy adott helyszínen nincsenek jelen a robbanásveszélyes gázok és gőzök, vagy az oldószerek és a ködök, akkor ott nem szükséges robbanásbiztos rendszerek használata. Ilyen esetben olyan nem robbanásbiztos kivitelű telepített gázérzékelőket kell alkalmazni, amelyek életvédelmi határértékre vannak állítva. Ezek érzékelik és jelzik a levegőben esetlegesen előforduló anyagokat, melyek ugyan nem robbanásveszélyesek, de az egészségre rendkívül károsak, sőt, akár mérgezőek is lehetnek.

A telepített gázérzékelők főbb felhasználási területei:

 • gáz- és petrolkémiai ipar
 • vegyi üzemek
 • gázkazánházak
 • teremgarázsok és raktárak
 • borászatok
 • festőműhelyek
 • hűtőgépházak
 • sör és üdítőital gyárak
 • pezsgőüzemek
 • különböző laboratóriumok
 • és minden egyéb olyan létesítmény, ahol a robbanásveszélyes, a környezetszennyező, a mérgező gázok és gőzök veszélyes mértékben szabadulhatnak fel

Telepített gázérzékelők – miért érdemes minket választani?

Cégünk rendelkezik ISO:9001 minőségbiztosítással, amely garantálja, hogy az általunk végzett munka kivétel nélkül mindig hatékony, és maximális biztonságot nyújt a megrendelőink számára. Közel három évtizedes fennállásunk óta számtalan különböző iparágban működő ügyfelünk számára biztosítottunk megbízható, pontos és precíz szolgáltatást, a tervezéstől és a szaktanácsadástól kezdve, a folyamatos karbantartásig és az esetlegesen fennálló szervizelésig.

Az évek során a magyar piac egyik legmeghatározóbb szereplőjévé váltunk a gázérzékelő készülékek telepítése, az üzembe helyezése és a szervizelése terén is. A legnagyobb hazai cégek számára is dolgoztunk, többek között ilyen például a BUDAPEST Airport, az Invitel, a Sanofi, a Teva, a Pápai hús vagy éppen a Bábolna Bio.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, keresse kollégáinkat bizalommal!